Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حبيب‌الله چايچيان، شاعر پيشکسوت، امروز 9 آبان‌ماه در 94 سالگي دار فاني را وداع گفت.
به گزارش سرويس حوادث جام نيـوز، بحبيب‌الله چايچيان، پيشکسوت شعر آييني ساعاتي پيش درگذشت. حبيب‌الله چايچيان (زاده 1302)، متخلّص به حسان، شاعر و مرثيه سراي اهل بيت(ع) بيشتر سروده‌هايش در مدح و مرثيۀ اهل بيت(ع) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او به تاثيرپذيري از انديشه‌هاي علامه اميني و عسکري بارها اشاره کرد و بارها از سوي علامه اميني و رهبر معظم انقلاب مورد تحسين و تشويق قرار گرفته بود.
«امشب شهادت نامه عشاق امضا مي‌شود» و «آمدم‌ اي شاه پناهم بده» از سروده‌هاي معروف اين شاعر فقيد و خوش طبع بوده است . ديوان اشعار او در سه جلد به چاپ رسيده است.
مراسم تشييع پيکر زنده‌ياد چايچيان فردا، 10 آذرماه ساعت 8 صبح از مقابل بيمارستان شهداي تجريش با حضور جمعي از مسئولان و اهالي فرهنگ به سمت بهشت زهرا(س) برگزار مي‌شود.
زندگي و تحصيلات
حبيب الله فرزند محمدحسين در سال 1302 در تبريز زاده شد. شش ساله بود که همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت کرد. چايچيان تحصيلات خود را در تهران در مدرسه ايران و آلمان به پايان رساند، سپس به استخدام بانک ملي ايران درآمد
شعر
نخستين شعري که سرود در 15 سالگي و در رثاي پدرش بود.
«پدرم رخت از اين جهان بربست‌کمرم از غم و محن بشکستمي‌کنم ليک شکر يزدان راگر پدر نيست باز مادر هست»
چايچيان با تشويق مادرش، به سرودن اشعار در مدح و مرثيه ائمه(ع) پرداخت. وي پس از سفر به کربلا فقط به سرودن مدح‌هاي آل علي(ع) پرداخت، و آثار ديگرش را در آتش افکند.اشعارش مورد توجه جامعه مذهبي ايران و پارسي‌زبانان قرار گرفت.
آثار
گل‌هاي پرپر، خزان گلريز، باغستان عشق، سايه‌هاي غم،‌اي اشک‌ها بريزيد(جلد اول ديوان اشعار)، خلوتگاه راز (جلد دوم ديوان اشعار)، چهل حديث جالب از علي بن ابي‌طالب(ع) و جلد سوم ديوان اشعار از جمله آثار او است.
وي کتاب «بَطَلَۀُ کربلا»، اثر «دکتر بنتُ الشّاطي» را با نام «زينب(سلام الله عليها) بانوي قهرمان کربلا» به فارسي ترجمه نمود.
فاطمه زهرا ام‌ابيها؛ مجموعه‌اي از مطالب علامه اميدي درباره حضرت زهرا(س) است که توسط وي گردآوري شد.
ارتباط با عالمان ديني
به گفته خود مرحوم چايچيان، زماني که علامه اميني در نجف ساکن بوده است، نامه‌هايي به او مي‌فرستاده و او را شاعر اهل بيت خطاب مي‌کرده است. کريم دستمالچي او را به عبدالحسين اميني معرفي کرده است.
علامه اميني از کساني است که چايچيان را مورد تحسين و تشويق قرار داد. وسيله آشنايي وي با علامه اميني، شعري بود که از زبان عباس بن علي(ع) در شب عاشورا خطاب به امام حسين(ع) سروده است. چايچيان نيز اشعاري را درباره الغدير، علامه اميني و کتابخانه او سروده است.
«دوست دارم شمع باشم تا که خود تنها بسوزم بر سر بالينت امشب از غم فردا بسوزم دوست دارم هاله باشم تا ببوسم روي ماست يا شوم پروانه، از شوق تو بي‌پروا بسوزم دوست دارم ماه باشم، تا سحر بيدار باشم تا چو مشعل بر سر راهت درين صحرا بسوزم دوست دارم سايه باشم تا در آغوشم بخوابي چشم دوزم بر جمالت، ز آن رخ گيرا بسوزم»
چايچيان، به تاثير پذيري خود از انديشه‌هاي علامه عسکري نيز اشاره داشت. او بارها در حضور رهبر انقلاب شعر خواند و مورد تشويق ايشان نيز قرار گرفت.
نمونه‌اي از شعر
امشب شهادت نامۀ عشاق امضا مي‌شود/ فردا ز خون عاشقان، اين دشت دريا مي‌شود/ امشب کنار يکدگر، بنشسته آل مصطفي/ فردا پريشان جمعشان، چون قلب زهرا مي‌شود.
آمدم‌اي شاه پناهم بده/ خط اماني ز گناهم بده/ اي حرمت ملجأ درماندگان/ دور مران از در و راهم بده
تسنيم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۰۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان گفت: همایشی ملی در مورد شاعر مردمی بلندآوازه و نام‌آشنای منطقه غرب ایران، میرزا احمد داواشی، نوزدهم اردیبهشت در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مسعود بیننده امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در نظر دارد در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود و همچنین ایجاد بستری برای شکل‌گیری و تقویت گفتمان علمی درباره شاعران و شخصیت‌های فرهنگی مناطق مختلف کردستان در ذیل عنوان سلسله رویدادهای معنوی ایران، همایش ملی میرزا احمد داواشی شاعر نامی منطقه غرب کشور را نوزدهم اردیبهشت سال جاری در دانشگاه کردستان برگزار کند.

وی افزود: از ۴۲ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش میرزا احمد داواشی ۳۱ مقاله جهت ارائه به صورت سخنرانی پذیرفته شده و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان اضافه کرد: در این همایش دو سخنرانی اصلی و ۱۰ پانل تخصصی در طی برنامه‌های همایش اجرا می‌شود.

بیننده با اشاره به زندگی ادبی پربار این شاعر نامی تصریح کرد: میرزا احمد داواشی (۱۳۵۹-۱۲۷۹ ه ش) شاعر شیرین‌سخن، نکته‌سنج، زیباسرا، زیبابین و فصیح واژه است که اشعارش را به زبان کردی و در قالب گویش‌های گورانی-هورامی و سورانی-جافی سروده است.

وی درباره دیگر خصیصه ادبی اشعار این شاعر نامی گفت: میرزا احمد که جزو آخرین اعضای نسل شاعران گوران‌سرای کردستان ایران است در شهر روانسر از توابع استان کرمانشاه چشم به جهان گشوده و قریحه شاعرانگی و استعداد بداهه‌گویش در گستره‌ی جغرافیای فرهنگی این منطقه که طبیعت بکر و زیبای اورامانات، پاوه و جوانرود را شامل می‌شود رشد و نمو یافته است.

دبیر علمی همایش میرزا احمد داواشی اضافه کرد: میرزا احمد که به لقب داواشی معروف است در ذیل اشعارش معمولاً به همان نام خودش یعنی احمد که یکی از نام‌های مبارک پیامبر اسلام (ص) است خود را ندای شاعرانه زده و ختم اشعارش را با بستار زیبای پیامی عمیق و گوهروار می‌آراید، چنین است که لقب داواشی در افواه عامه شهرت دارد و نام احمد همان لقب شعری اوست.

بیننده ادامه داد: بدون شک برگزاری چنین همایش‌هایی فرصتی خواهد بود که از طریق آن شاعران و شخصیت‌های ادبی و فرهنگی ایران در منطقه کردستان معرفی شده و زمینه مناسبی برای تولید متون علمی در مورد آن‌ها و همچنین بستری برای انتشار این یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم شود.

وی افزود: این دست از شاعران اگرچه در گستره‌ی وسیع‌تر زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر کمتر شناخته شده هستند، اما صدای زیست جهان واقعی عامه مردم بوده و زبان گویای جامعه و فرهنگ ما به شمار می‌آیند.

کد خبر 751341

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • ماجرای جالب شاعر شدن شهرام شکیبا + فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • شیخ بهایی، عالمی چندبعدی بود
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!